“Lesser artists borrow, great artists steal.”

— Igor Stravinsky – Composer/pianist/conductor

Wie zijn wij

Het ontstaan

Het begon allemaal vele jaren terug. Er wordt gedroomd over een veelzijdige studio met unieke superieure akoestische eigenschappen. Door slim te bouwen en de juiste materiaalkeuzes, moet de bouw met minimale middelen voltooid worden, zodat er uiteindelijk gewerkt kan worden met betaalbare studiotarieven. Bij dromen blijft het niet en het tekengereedschap wordt uit de la gepakt. Maanden worden er achter de tekentafel doorgebracht, materialen en technieken worden onderzocht op akoestische eigenschappen en vele ideeën volgen. En dan blijkt het allemaal haalbaar: die studio kan er komen! Dat het een ingewikkeld en tijdrovend bouwproces zal gaan worden is wel duidelijk, maar de beslissing wordt genomen en begin 2009 gaat de bouw eindelijk van start. Veel hebben we in die periode geleerd door te experimenteren met de positionering en toepassing van materialen. We hebben een zeer lange adem nodig gehad, maar het einde is in zicht en het resultaat mag er zijn: een veelzijdige studio met unieke akoestische eigenschappen. De meetresultaten op akoestisch gebied zijn geweldig.

Lars Putter

Lars Putter

Geboren in Soest maar opgegroeid in Zeeland (Noord Brabant) is op zeventienjarige leeftijd in een kleine studio achter het huis van zijn ouders begonnen. Voorheen was het enkel een hobby van hem en zijn vader maar nadat zijn schoolcarrière op z’n minst gezegd: “Niet naar verwachting verliep…” is hij zich gaan richten op het maken van simpele demo- en CDopnames voor kleine lokale bands. Al snel kwam hij erachter dat concurreren in een bijna verzadigde markt met een kleine studio een heel erg lastige zaak was. Op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden en de bijbehorende financiering was al snel zijn nieuwe doel. Maar ook dat bleek een moeilijke zoektocht tot hij bij toeval in 1999 in contact kwam met Studio Scala in Waalwijk. De toenmalige eigenaar was op zoek naar een partner en de bank was bereid zijn “inkoopsom” te financieren. Hij viel met zijn neus in de boter, het was namelijk een grote, zeer professionele en bijzonder goed uitgeruste studio. Hier heeft hij het vak pas echt geleerd en na 10 jaar was het tijd om een volgende stap te zetten. Hij runde de studio inmiddels alleen en was erachter gekomen dat de financiering toch echt te hoog was om een goede boterham te kunnen verdienen. Dus in 2009, vlak voor de crisis, werd besloten om de studio te verkopen, de bank af te lossen en opnieuw te beginnen met de opgedane kennis vanuit Waalwijk. “Het wordt allemaal heel specifiek”, zegt hij. “Ik ga met minimale middelen een studio van goede kwaliteit bouwen. Akoestische materialen heb ik zelf ontwikkeld. Ze zijn van hoge kwaliteit, maar ik kan toch de kosten drukken.” Door zo te werk te gaan, hebben Lars en Fannie Putter een opnamestudio weten te bouwen waar bands, orkesten en allerlei muziekgroepen tegen redelijke prijzen opnames kunnen laten maken van hun werk.

Fannie Putter

Fannie Putter

Opgegroeid in Brabant, de streek waar de studio gevestigd is. Zij heeft een grote interesse in muziek, maar vooral veel bewondering voor de mensen die het kunnen maken, aangezien zij deze vaardigheden absoluut niet heeft. In tegenstelling tot de meeste creatievellingen die bij LEF Studios rondlopen heeft zij veel affiniteit met cijfers en is goed in het regelen en runnen van uiteenlopende projecten. Na cum laude geslaagd te zijn voor de studie International Business and Languages aan de Hogeschool ’s-Hertogenbosch heeft zij gewerkt aan zeer uiteenlopende projecten en kennis opgedaan van diverse werkdisciplines.

Haar studio avontuur begon in 1998 na de ontmoeting van haar huidige partner Lars Putter. Veel affiniteit met het studio gebeuren had zij toen niet, maar wel met de ideeën van haar vriend. Hij was toen nog werkzaam in Zeeland maar verhuisde zijn activiteiten vrij snel daarna naar een studio in Waalwijk. Samen broedden ze op plannen voor een nieuwe studio dichter bij huis. Inmiddels heeft zij zich het kabel rollen eigen gemaakt en kan zijn zowaar een jack- van een xlr plug onderscheiden. Voor de rest vindt ze alle 19” apparaten hetzelfde.

Jeroen Zörner

Jeroen Zörner

Geboren en getogen in Uden en al op vroege leeftijd met alle muziekstijlen opgegroeid. Meezingen met een goede americana plaat of headbangen op een blast partij van een deathmetal band maakt hem niet uit, guilty pleasures bestaan niet!Naast zijn grote passie voor muziek is er een ook een geweldige interesse in techniek wat bij LEF goed van pas komt als geluidstechnicus.

Begin 2015 kwam hij aanwaaien bij Lars en Fannie en hun overweldigende project (In Uden nota bene). Hier kan hij zijn hart ophalen aan allerlei technische snufjes. Daarnaast vindt hij het fijn om met mensen te werken en te zorgen dat ze zich thuis voelen.

Binnen de studio zorgt hij ervoor dat de muzikanten zich alleen maar bezig hoeven te houden met het volgen van de click, op wat fusion artiesten na…

Dit is een demo-winkel voor testdoeleinden — bestellingen zullen niet worden uitgeleverd. Sluiten